EN

Kvevri

Cabernet moravia 2014
Cabernet moravia 2014

800 Kč

(lahev 0,75 l)

Cabernet moravia 2014

Doporučujeme k jídlu:

pečené vepřové maso, pečená husa, jemnější úprava hovězího

Toto víno je vyrobeno starou gruzínskou metodou tzv. kachetínskou. Podle vykopávek se kvevri používali už 6000 let před naším letopočtem. Nádoby zakopané v zemi jsou vyráběny z hlíny, která má vysoký obsah stříbra, čímž se zvyšují její antibakteriální účinky. Cabernet Moravia v této nádobě leželo jeden rok a další rok na dubovém sudu. Čistá sytě červená barva se stříbrným meniskem. Aroma vína je čisté, výrazné s lehounce animálním tónem a linií čerstvého červeného zahradního ovoce, divokého koření a třešní. Chuť je středně plná s ovocným projevem a tóny vanilky, třešní, sušených bylinek a šípků. Dochuť je dlouhá s lehkým dotekem jeřabin. 

Čekejte prosím …

Pokračovat v nákupu K objednávce

Aktuální informace přímo na Váš e-mail